\
22 september 2017

Kwaliteit van leven en toezicht door de IGJ, een mooie ontwikkeling

Persoonsgerichte zorg en de toepassing van zorgdomotica

Steeds meer zorgorganisaties maken gebruik van zorgdomotica, een goede ontwikkeling als je het mij vraagt! Echter is de organisatie rondom het gebruik van zorgdomotica van groot belang.

Het item van 5 september in het NOS journaal en Nieuwsuur onderstreepte dit weer eens (nieuwsitem). Het inzetten van passende technieken is één, de organisatie rondom deze werkwijze is twee.

Twee weken geleden voerde ik een interessant gesprek met de project-hoofdinspecteur van de inspectie gezondheidszorg (IGZ): Anja Jonkers. De IGZ kennen we vooral als een instantie die toezicht houdt op de kwaliteit en veiligheid bij zorgorganisaties. Sinds begin dit jaar beweegt IGZ zich steeds meer richting het stimuleren van de kwaliteit van leven van cliënten. We zien dit concreet terug in het ‘Toetsingskader bij het toezicht in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg’ waarin persoonsgerichte zorg en de toepassing van zorgdomotica uitgebreid aan bod komt.
[update: De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en Inspectie Jeugdzorg zijn sinds 1 oktober gefuseerd. Samen gaan zij verder als Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)]

En in de praktijk? Lees meer in mijn blog op LinkedIn. Hieronder vind je de link.

Tim van Santen – Themaspecialist Zorg & Technologie Leertouwer b.v.

Zorgdomotica en de praktijk. Ik vertel u graag meer.

Kwaliteit van leven en toezicht door de IGJ, een mooie ontwikkeling

Copyright 2014 - 2020 | Proclaimer & privacy